Fabada asturiana (ragoût espagnol de haricots blancs)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 300 g de haricots blancs demi-secs de type haricots faba des Asturies
  • 100 g de jambon lacón, en un seul morceau
  • 100 g de chorizo en un seul morceau
  • 100 g de boudin noir en un seul morceau
  • 100 g de lard fumé en un seul morceau
  • 1400 g d'eau et un peu pour faire tremper les haricots

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 943.3 mg
Białko 17.7 g
Kalorie 1471 kJ / 351 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...