Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de farine de blé, et 40 g pour le plan de travail
- 100 g d'eau
- 30 g de levure boulangère fraîche
- 280 g de farine de blé
- 15 g de lait
- 30 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de sel
- 30 g de beurre ramolli, coupé en dés
- 1 l d'huile de friture (arachide ou tournesol)
- 150 g de sucre glace
- 1 filet de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 788 kJ / 189 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donuts au caramel
4h
Mmmh un doonut !!!
2 godz. 45 min
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min
Donuts au chocolat
3 Std. 25 Min
Cupcakes à la vanille
12 godz.
Churros
1h
Cupcakes à la vanille
1h
Donuts avec glaçage
2h
Cupcakes en sapin
1h
Gâteau licorne
3 Std.
Eclair au chocolat
1h 15min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 Std.