Cupcakes au chocolat

Cupcakes au chocolat

2.8 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz.
12 portions

Składniki

La ganache au chocolat (la veille)
  • 300 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 300 g de crème liquide 35% m.g.
La pâte (le jour même)
  • 150 g sucre en poudre
  • 75 g de beurre mou, en morceaux
  • 75 g d'huile végétale
  • 190 g de farine de blé
  • 30 g de cacao en poudre non sucré
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
  • 3 œufs
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.7 g
Kalorie 1877.1 kJ / 448.7 kcal
Tłuszcz 29.7 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 39.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...