Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au chocolat (la veille)
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
La pâte (le jour même)
- 150 g sucre en poudre
- 75 g de beurre mou, en morceaux
- 75 g d'huile végétale
- 190 g de farine de blé
- 30 g de cacao en poudre non sucré
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 3 œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1877.1 kJ / 448.7 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min
Cupcakes rouge
1h
Cupcakes à la vanille
12 godz.
Cupcakes en sapin
1h
Cupcakes aux confiseries à la fraise
1h 15min
Cupcake cappuccino
50min
Cupcakes pour Halloween
2 Std. 40 Min
Cupcakes à la vanille
1h
Cupcakes de la Saint-Valentin
50min
Génoise au chocolat
45min
Cupcakes arc-en-ciel
1h
Cupcake aux myrtilles
1h 55 min