Cupcakes au chocolat

Cupcakes au chocolat

2.7 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz.
12 portions

Składniki

La ganache au chocolat (la veille)
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    300 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    300 g
La pâte (le jour même)
  • sucre en poudre
    150 g
  • de beurre mou, en morceaux
    75 g
  • d'huile végétale
    75 g
  • de farine de blé
    190 g
  • de cacao en poudre non sucré
    30 g
  • de levure chimique (1/2 sachet)
    1 c. à café
  • œufs
    3
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 448.7 kcal / 1877.1 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 29.7 g
Węglowodany 39.7 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...