Soupe de lentilles orientale

Soupe de lentilles orientale

4.4 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 70 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'huile d'olive
  • 2 ½ c. à café de ras el hanout (voir la rubrique «Conseil(s)»)
  • ¼ c. à café de piment, sec, en flocons
  • 150 - 200 g de pommes de terre à chair ferme épluchées
  • 150 - 200 g de carottes
  • 150 - 200 g de poireaux
  • 150 g de lentilles, jaunes, sèches
  • 700 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 2 c. à café de bouillon de légumes en pâte
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 4 c. à soupe de crème acidulée, toutes sortes (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 1132 kJ / 271 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...