Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kräuterklößchen
- 20 g gemischte, frische Kräuter (z.B. Petersilie, Basilikum, Kerbel), abgezupft
- 150 g Milch
- 40 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Muskat
- 80 g Hartweizengrieß
- 1 Ei
Sellerie-Kartoffel-Suppe
- 2 Schalotten
- 10 g Öl
- 400 g Knollensellerie, in Stücken
- 150 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 900 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1472 kJ / 352 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Kohlrabisuppe
45min
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45min
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 Min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Kohlrabisuppe
35 Min
Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
30min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45min
Polenta Lauchsuppe mit Kernöl
20 min
Pastinaken-Cremesuppe
45min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40min