Erbsen-Fenchel-Suppe
TM31 TM5 TM6

Erbsen-Fenchel-Suppe

4.5 (57 ocen)

Składniki

  • 2 Knoblauchzehen
  • 1 Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
  • 800 g Wasser
  • 2 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
    lub 2 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
  • 2 Sternanis
  • 2 Fenchelknollen (500 g)
  • 200 g Kartoffeln, gewürfelt
  • 100 g Erbsen, TK
  • 40 g Kondensmilch, 4 % Fett
  • 1 TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 2 Prisen Zucker

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
298 kJ / 71 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy