Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
- 800 g Wasser
-
2
Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht - 2 Sternanis
- 2 Fenchelknollen (500 g)
- 200 g Kartoffeln, gewürfelt
- 100 g Erbsen, TK
- 40 g Kondensmilch, 4 % Fett
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 298 kJ / 71 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pastinaken-Cremesuppe
45 Min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40 Min
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1h 10min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35 Min
Kürbis-Apfel-Suppe mit Hühnerbrust
40 Min
Fenchel-Lachs-Suppe
35 Min
Winterliche Karottensuppe mit gebackenem Wachtelei
55 Min
Rote-Rüben-Suppe (vegan)
45 Min
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35 Min
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45 Min
Süßkartoffel-Fenchel-Creme-Suppe
35 Min
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25 分钟