Wersje kompatybilne
Calabacines dorados con salsa romesco (HESTAN CUE)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa romesco
- 130 g de aceite de oliva
- 50 g de almendras fritas con sal
- 2 ñoras sin tallo ni semillas
- 1 guindilla seca
- 100 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
-
2
tomates maduros en cuartos
lub 150 g de tomate triturado en conserva en cuartos - 20 g de vinagre
- 3 pellizcos de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de sal
Calabacines
- 120 g de aceite de oliva
- 130 g de harina
- 50 g de queso parmesano
- 110 g de pan rallado
- 1 cucharada de perejil seco
- 2 calabacines
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 2 huevos batidos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2560 kJ / 612 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 970.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manojos de judías verdes, patatas y mantequilla de tomillo
50min
Judías verdes con salsa bechamel al curry
30min
Alcachofas confitadas con crema de queso Idiazábal
1h
Timbal de escalivada con patatas (Cataluña)
1h
Blinis con tartar de salmón
1h 20min
Alioli
10min
Boletus confitados
30min
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1 Std. 10 Min
Buñuelos de bacalao especiados
1h
Langostinos al romesco
15min
Huevo poché sobre parmentier con trufa negra
40min
Salsa brava
10min