Wersje kompatybilne
Calabacines dorados con salsa romesco (HESTAN CUE)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa romesco
- 130 g de aceite de oliva
- 50 g de almendras fritas con sal
- 2 ñoras sin tallo ni semillas
- 1 guindilla seca
- 100 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
-
2
tomates maduros en cuartos
lub 150 g de tomate triturado en conserva - 20 g de vinagre
- 3 pellizcos de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de sal
Calabacines
- 120 g de aceite de oliva
- 130 g de harina
- 50 g de queso parmesano
- 110 g de pan rallado
- 1 cucharada de perejil seco
- 2 calabacines
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 2 huevos batidos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2560 kJ / 612 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 970.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías verdes con salsa bechamel al curry
30min
Xató
15 Min
Judías verdes crujientes con chalotas
35 Min
Brochetas de rape con crema de almendra y azafrán
50min
Canelones con ceps al foie
2 Std. 50 Min
Trifle de uvas y cava
4 Std. 30 Min
Rabo de ternera con salsa de chocolate
27h
Ensalada de endibias, palmitos y salsa roquefort
45min
Panellets
10h 30min
Langostinos al romesco
15 Min
Coca de llardons d'Olot
1 godz. 30 min
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1 godz. 10 min