Calabacines dorados con salsa romesco (HESTAN CUE)

Calabacines dorados con salsa romesco (HESTAN CUE)

3.5 44 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

Salsa romesco
  • de aceite de oliva
    130 g
  • de almendras fritas con sal
    50 g
  • ñoras sin tallo ni semillas
    2
  • guindilla seca
    1
  • de cebolla en trozos
    100 g
  • dientes de ajo
    2
  • tomates maduros en cuartos
    2
    150 g de tomate triturado en conserva, en cuartos
  • de vinagre
    20 g
  • de pimienta negra molida
    3 pellizcos
  • de sal
    ½ cucharadita
Calabacines
  • de aceite de oliva
    120 g
  • de harina
    130 g
  • de queso parmesano
    50 g
  • de pan rallado
    110 g
  • de perejil seco
    1 cucharada
  • calabacines
    2
  • de sal
    2 pellizcos
  • de pimienta negra molida
    2 pellizcos
  • huevos batidos
    2

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 612 kcal / 2560 kJ
Białko 19.2 g
Tłuszcz 38.4 g
Węglowodany 47.6 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 970.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...