Calabacines dorados con salsa romesco

Calabacines dorados con salsa romesco

3.5 44 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

Salsa romesco
  • 130 g de aceite de oliva
  • 50 g de almendras fritas con sal
  • 2 ñoras sin tallo ni semillas
  • 1 guindilla seca
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 2 tomates maduros en cuartos
    150 g de tomate triturado en conserva, en cuartos
  • 20 g de vinagre
  • 3 pellizcos de pimienta negra molida
  • ½ cucharadita de sal
Calabacines
  • 120 g de aceite de oliva
  • 130 g de harina
  • 50 g de queso parmesano
  • 110 g de pan rallado
  • 1 cucharada de perejil seco
  • 2 calabacines
  • 2 pellizcos de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 2 huevos batidos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 970.1 mg
Białko 19.2 g
Kalorie 2560 kJ / 612 kcal
Tłuszcz 38.4 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 47.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...