Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, frisch, ohne Stiele
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 400 g Tomaten, geviertelt
- 200 g Feta, in Stücken
- 1 ½ - 2 TL Kräutermischung, getrocknet (z.B. Oregano, Salbei, Thymian, Rosmarin)
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 200 g Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1270 kJ / 303 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30 min
Chrüterbutter
5 min
Peperoni-Salat
20 min
Trutenbrust im Serranomantel mit Tomaten und Kartoffeln
40 min
Bohnen-Tomaten-Salat
30 min
Kartoffel-Flammkuchen
1h 30 min
Aprikosenjogurt-Dip mit Curry
10 min
Eier-Canapés
10 min
Mortadella-Gurken-Salat
10 min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3 godz.
Gebratene Glasnudeln mit Gemüse
30 min
Chnoblibrot
15 min