Pizza "Tricolore"

Pizza "Tricolore"

4.7 18 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Portionen

Składniki

Pizzateig
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Wasser
    220 g
  • Zucker
    1 TL
  • Trockenhefe
    2 TL
    20 g frische Hefe, zerkrümelt
  • Weissmehl
    400 g
  • Olivenöl
    30 g
  • feinkörniges Salz
    1 TL
Belag und Fertigstellung
  • Käse (alle Sorten) mittelhart (z. B. Gouda, Cheddar etc.)
    240 g
  • rote Zwiebeln in Vierteln
    120 g
  • rote Peperoni in Stücken
    200 g
  • Olivenöl
    20 g
  • passierte Tomaten
    250 g
  • Tomatenpurée
    30 g
  • feinkörniges Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Paprika, geräuchert
    1 TL
    1 TL Paprika edelsüss
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Zucker
    1 TL
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Weissmehl für die Arbeitsfläche
  • Spinat, zerkleinert, gefroren abgetropft
    300 g
  • Eier
    4

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 422 kcal / 1765 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 39.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...