Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puten-Marinade
- 1 TL Tomatenpurée
- 2 EL Olivenöl
- ¼ TL Paprika rosenscharf
- ¼ TL Salz
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 300 g Trutenbrustfilets, ohne Haut, in Würfeln (ca. 1,5 cm)
Salat und Fertigstellung
- ¼ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 30 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 2 Frühlingszwiebeln (ca. 30 g), in Stücken (ca. 3 cm)
- 30 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 100 g Champignons, frisch, geviertelt
- 1 gelbe Peperoni (ca. 150 g), in Streifen (1 cm)
- 1000 g Wasser
- 2 Eier (opcjonalnie)
- 150 g Jungsalat, gemischt
- 100 g Feta, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 20 g Aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1529 kJ / 365 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5 Min
Spaghetti Bolognese
40 Min
Poulet-Pilaw
45 Min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3 Std.
Hörnlisalat
30 Min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 Min
Trutenbrust im Serranomantel mit Tomaten und Kartoffeln
40 Min
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1 Std.
Fitness-Salat
10 Min
Peperoni-Salat
20 Min
Klassische Lasagne
2h 5min
Griechischer Salat
25 Min