Wurst-Käse Salat
TM6 TM5

Wurst-Käse Salat

3.4 (8 ocen)

Składniki

  • 300 g Gruyère (mild), ohne Rinde, in Balken (2 x 2 cm, siehe Tipp)
  • 200 g Essiggurken
  • 100 g rote Zwiebeln, halbiert
  • 4 Cervelats, Haut entfernt, ggf. halbiert. über Nacht im Tiefkühler gefroren
  • 1 EL Senf (mild)
  • 50 g Weissweinessig
  • 70 g pflanzliches Öl
  • ½ TL Salz
  • 1 TL Pfeffer
  • 100 g Zwiebeln (opcjonalnie)
  • 10 g Petersilie, Blätter abgezupft
  • 1 Bund Schnittlauch, in feinen Ringen zur Dekoration (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3684 kJ / 880 kcal
Białko
42 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
76 g
Tłuszcz nasycony
29 g
Błonnik
1.8 g
Sód
2411 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy