Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Bier
- 120 g Weissmehl
- ½ TL Knoblauchpulver
- ½ TL Petersilie, getrocknet
- 1 TL Trockenhefe
- 1 TL feinkörniges Salz
- 500 g Kabeljaufilet, enthäutet und entgrätet, in Stifte geschnitten (2 x 6 cm) (siehe Variante)
- 30 g Olivenöl
- 400 g passierte Tomaten
- ½ TL Zucker (opcjonalnie)
- 1 Prise Natron
- 300 g Öl, zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 26.16 g
- Węglowodany
- 26.43 g
- Tłuszcz
- 10.44 g
- Błonnik
- 2.06 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bratwurst mit Zwiebelsauce und Ofengemüse
45 Min
Soupe de chalet (Freiburger Gemüsecremesuppe)
40 Min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 Std.
Egli-Knusperli
1 Std.
Rindfleisch-Pie mit Bier
1 Std. 40 Min
Drei-Gänge-Menü für zwei in 30 Minuten
1h 15min
Trutenrollen mit Gorgonzola
1 Std.
Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce
50 min
Tex-Mex Tortillas mit Schweinefleisch
1 Std. 20 Min
Käse-Spätzli
1 Std. 10 Min
Rinds-Burger mit Käsekern
40 Min
Fischknusperli mit Tartarsauce
50 min