Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan

Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan

4.6 185 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portion

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Haselnüsse, mit Haut oder enthäutet
    50 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Butter
    40 g
  • Berberitzen, getrocknet (opcjonalnie)
    30 g
    30 g Aprikosen, getrocknet, entkernt, klein gehackt
  • Brokkoli (à ca. 500 g)
    1
  • Risottoreis, alle Sorten
    250 g
  • Wasser
    650 g
  • Weisswein
    100 g
    100 g Wasser
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Gemüsebouillon Paste
    2 TL
    1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • Pfeffer, frisch gemahlen zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 515 kcal / 2159 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...