Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce

Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce

4.1 47 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Maisgriess mittelfein (4 Min.)
    300 g
  • Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
    200 g
  • Champignons, frisch geviertelt oder in Scheiben (5 mm)
    500 g
  • Wasser
    1200 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) zerkrümelt
    3
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Butter
    25 g
  • Maisstärke in 2 EL Wasser aufgelöst
    1 EL
  • Salz nach Belieben
    1 Prise
  • Pfeffer nach Belieben
    1 Prise
  • Schnittlauch in Röllchen
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 552 kcal / 2312 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 1062 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...