Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse

Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse

4.5 135 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Lauch in Stücken (3 cm)
    350 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    1 EL
  • Risottoreis (z.B. Carnaroli Kochzeit 20 Minuten)
    300 g
  • Apfelsaft
    400 g
  • Wasser
    300 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    2
  • Äpfel rotschalig, in Schnitzen
    2
  • Ziegenweichkäse (Tendre Bûche), 150 g in Stücken (1 cm), 150 g in Scheiben
    300
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Pfeffer
    4 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 603 kcal / 2531 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...