Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Lauch, in Stücken (3 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 1 EL Olivenöl
- 300 g Risottoreis (z.B. Carnaroli Kochzeit 20 Minuten)
- 400 g Apfelsaft
- 300 g Wasser
- 2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 2 Äpfel, rotschalig, in Schnitzen
- 300 Ziegenweichkäse (Tendre Bûche), 150 g in Stücken (1 cm), 150 g in Scheiben
- 20 g Butter, in Stücken
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2531 kJ / 603 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50min
Mediterraner Rollgersten-Risotto
1 Std.
Polenta mit Pilzragout
45min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan
40min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)
50min
Ofenguck mit Zucchetti
1 Std. 10 Min
Kürbisrisotto
35min
Karotten-Chicoreé-Risotto
40min
Spinat-Zitronen-Risotto
30min
Spinatrisotto mit Spargeln
40min