Lauch-Penne-Pot

Lauch-Penne-Pot

4.0 419 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie, glattblättrig (ca. 20 g), Blätter abgezupft
    1 Bund
  • Sbrinz in Stücken (2 cm)
    50 g
  • Bio-Zitrone Schale mit dem Sparschäler dünn abgeschält
    ½
  • Lauch in Stücken (3 cm)
    550 g
  • Teigwaren (Penne rigate, Kochzeit 10-12 Min.)
    300 g
  • Wasser
    450 g
  • Vollrahm
    300 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer (z.B. tasmanischer)
    4 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 613 kcal / 2543 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...