Spinatrisotto mit Spargeln

Spinatrisotto mit Spargeln

4.5 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (3 cm)
    50 g
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Butter
    40 g
  • Risottoreis (z.B. Carnaroli)
    320 g
  • Weisswein
    60 g
  • Wasser
    720 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0.5 l)
    2
  • grüne Spargeln Spitzen abgeschnitten, hölzerner Teil entfernt, Rest in ½ cm dicke Scheiben
    500 g
  • Rohschinken in Streifen
    100 g
  • Mandelstifte
    50 g
  • Jungspinat
    150 g
  • Sauermilch
    90 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 718 kcal / 3008 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...