Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Meerrettich, frisch, geschält, in Stücken
- 200 g rote Zwiebeln, halbiert
- 500 g Champignons, frisch, kleine, halbiert
- 1 EL Olivenöl
- 200 g Saucen-Halbrahm, 25% Fettgehalt
- 3 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
- 1200 g Wasser
- 300 g Maisgriess, mittelfein (4 Min.)
- 125 g Frischkäse nature
- 1 Prise Salz, nach Belieben
- 1 Prise Pfeffer, nach Belieben
- 1 Bund Schnittlauch, fein geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2345 kJ / 560 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35min
Mediterraner Rollgersten-Risotto
1 Std.
Gerstensuppe
1 Std. 20 Min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan
40min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 min
Munder Safranrisotto
45min
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)
50min
Spinat-Zitronen-Risotto
30min
Spinatrisotto mit Spargeln
40min
Lauch-Penne-Pot
30min
Peperoni-Risotto
35min