Guisado de acelga, feijão-manteiga e grão-de-bico

Guisado de acelga, feijão-manteiga e grão-de-bico

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 doses

Składniki

  • acelgas s/ os talos
    350 g
  • água
    1000 g
  • cebola cortado em pedaços
    60 g
  • azeite
    20 g
  • sementes de cominhos
    2 c. chá de
  • concentrado de tomate
    20 g
  • tomate em pedaços
    400 g
  • pasta de tamarindo
    40 g
  • água
    350 g
  • grão-de-bico cozido escorrido
    240 g
  • feijão-manteiga cozido escorrido
    220 g
  • açúcar
    ½ c. sopa de
  • coentros em pó
    1 ½ c. chá de
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • flocos de malagueta seca
    ½ c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 314.9 kcal / 1317.6 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 44.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...