Urządzenia i Akcesoria
Aioli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
10 porcji
Składniki
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
150 g majonezu
-
150 g jogurtu naturalnego typu greckiego, 10% tłuszczu
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 - 10 g soku z cytryny
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
209.9 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
516.8 kJ /
123.5 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Adżika
40 Min
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 Std. 15 Min
Deska masła
10 Min
Zupa krem (bisque) z przegrzebkami, crostini z rozmarynem i cytrynową oliwą
5 Std. 10 Min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 Std.
Babeczki ziemniaczane
1 Std. 10 Min
Pasta karczochowa
5 Min
Placuszki z salsefii
1 Std.
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 Std. 30 Min
Ciasto jubileuszowe
2 Std. 30 Min
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 Std. 30 Min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 Min