
Urządzenia i Akcesoria
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
Gofry belgijskie
-
70 g mleka
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
185 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 - 120 g cukru perlistego
Bita śmietana i truskawki
-
300 - 350 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
10 - 15 g cukru pudru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki lub w plastry
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
259 kcal /
1084 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
24.3 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 min
Bita śmietana
10 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1 godz.
Gofry a'la frittata
1 godz. 20 min
Gofry klasyczne
35 min
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Gofry śniadaniowe
20 min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 godz. 40 min