Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 40 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 3 Frühlingszwiebeln, das Weiße in Stücken, das Grüne in 5 mm dicken Ringen
- 1 Knoblauchzehe
- 3 EL Öl
- 100 g Weißwein
- 400 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 4 Prisen Pfeffer
- 150 g Champignons, klein, halbiert oder geviertelt
- 2 Prisen Salz
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35min
Käsesuppe
15 Min
Knoblauchsuppe mit Hackfleischklößchen
50min
Kartoffel-Senf-Cremesuppe mit Setzei
45 Min
Rucola Suppe
25min
Zwiebelsuppe
45 Min
Zwiebelsuppe
40min
Kartoffel-Käse-Suppe
30min
Camembert-Soufflé
45 Min
Apfel-Zwiebel-Suppe
50min
Rucola-Kartoffel-Suppe
25min
Feta-Cremesuppe
35min