Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hackbällchen
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 500 g Rinderhackfleisch
- 20 g Mehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Stängel Minze, abgezupft
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
Zitronensauce
- 30 g Mehl
- 100 g Sahne
- 10 g Zucker
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 EL Zitronenschale, unbehandelt, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1660 kJ / 392 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackbällchen mit Tomatensauce
30 min
Gefüllte Tomaten
1h
Überbackene Hackbällchen
1 Std. 15 Min
Frikadellen mit Rahmgemüse
40 min
Hackbällchen-Suppe
35min
Zitronen-Hähnchen
50min
Lachsbuletten
40 min
Hühnerfrikassee
1 Std. 20 Min
Schmorgurken mit Kasseler und Spiegelei
35min
Rinderschmortopf
1 Std. 20 Min
Lachs im Päckchen
40 min
Geflügel-Zitronen-Suppe
25min