![Hackbällchen mit Zitronensauce Hackbällchen mit Zitronensauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3784384A-FABF-4439-9813-5ADEF47DFCA4/Derivates/C0CB7789-491A-4AA7-A0A3-5E09209EE107.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hackbällchen
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 500 g Rinderhackfleisch
- 20 g Mehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Stängel Minze, abgezupft
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
Zitronensauce
- 30 g Mehl
- 100 g Sahne
- 10 g Zucker
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 EL Zitronenschale, unbehandelt, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1660 kJ / 392 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Putenröllchen
1h
Rinderschmortopf
1h 20min
Schwalbennester (Ei im Fleischteig)
1h 10min
Frikadellen mit Rahmgemüse
40 min
Bouletten griechisch
25min
Edelfischragout
35min
Überbackene Hackbällchen
1h 15min
Hackbällchen mit Dill-Dip
35min
Geflügel-Zitronen-Suppe
25min
Königsberger Klopse mit Erbsenpüree
45min
Champignons mit Hackfleisch
45min
Hackbällchen-Suppe
35min