Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 50 g Zucker
- 1 Ei
- 300 g Dinkelmehl, Type 630
Belag und Fertigstellung
- 1000 g Heidelbeeren, frisch
- 50 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 430 kJ / 103 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Walnuss-Stollen
27h
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4 Std.
Brombeer-Kuchen
2 Std.
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 Std. 30 Min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Apfelkuchen mit Kürbiskernen
1 Std. 25 Min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 Std. 40 Min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 Std. 10 Min
Schmand-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Rührkuchen mit Obst
1 Std.
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Gigantischer Apfelkuchen
1 Std. 30 Min