Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Milch
- 40 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 35 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Belag
- 350 g Quark, 40% Fett
- 1 Ei
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Sonnenblumenöl
- 25 g Speisestärke
- 100 g Lemon Curd
- 20 g Milch
- 250 - 300 g gemischtes, frisches Obst (z.B. Äpfel, Pflaumen, Birnen, in dünnen Scheiben)
- 150 g Aprikosenkonfitüre
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1571 kJ / 375 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quark-Hefe-Taler
2h 15min
Apfeltaschen
2h 40min
Puddingschnecken
2h
Gedrehter Hefezopf
2h
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2h
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3h
Apfel-Hefe-Schnecken
2h 40min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Quark-Hefe-Kuchen
1 godz. 20 min
Butter-Apfel-Kuchen
3h