Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
lub 250 g Margarine, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten - 250 g Honig
- 4 Eier
- 1 Pck. Lebkuchengewürz (15 g)
- 1 Pck. Zitronenschale, gerieben, z.B. Finesse von Dr. Oetker
- 350 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 2 TL Kakao, z.B. von Dr. Oetker
- 100 g Korinthen
- 100 g Haselnüsse, gemahlen, z.B. von Dr. Oetker
- Milch zum Bestreichen
- 100 g Mandeln, gehobelt, z.B. von Dr. Oetker
- 5 EL Aprikosenkonfitüre
- 200 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 1 EL Öl
- Walnusshälften zum Verzieren
- Haselnüsse zum Verzieren
- Mandeln, blanchiert, zum Verzieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1643 kJ / 391 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Früchtekuchen-Torte
7h
Träubleskuchen
1h 45min
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Pflaumenschnitten mit Pumpernickel
1 Std. 10 Min
Aprikosen-Bienenstich
5h
Marzipanschnitten
2h
Früchtekuchen
3 Std. 10 Min
Kaffee-Kuppeltorte
10h
Mandarinenkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Nougat-Rehrücken
3 Std.
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 Std.
Käsekuchen
1 Std. 30 Min