Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 70 g Mandeln
- 1 Zitrone, unbehandelt, 2 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 50 g Zucker
- 500 g Äpfel, geviertelt
Teig und Fertigstellung
- 3 Eier
- 150 g Butter, in Stücken
- 100 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Dinkelmehl
- 1 TL Backpulver
- 130 g zarte Haferflocken
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 12 Stücke
- Kalorie
- 15603 kJ / 3727 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 330 g
- Tłuszcz
- 234 g
- Błonnik
- 36.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 Std. 30 Min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Zitronen-Apfel-Tarte
1 Std. 15 Min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3 Std.
Birnen-Schmand-Torte
2h
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 Std. 10 Min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Quark-Hefe-Kuchen
1 Std. 20 Min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Elsässer Apfelkuchen
5 Std. 10 Min