Urządzenia i Akcesoria
Badische Apfeltorte
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 Stücke
Składniki
Füllung
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Mandeln70 g
-
Zitrone unbehandelt, 2 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Zucker50 g
-
Äpfel geviertelt500 g
Teig und Fertigstellung
-
Eier3
-
Butter in Stücken150 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Dinkelmehl50 g
-
Backpulver1 TL
-
Haferflocken, zart130 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 12 Stücke
Białko
58 g
Kalorie
15603 kJ /
3727 kcal
Tłuszcz
234 g
Błonnik
36.3 g
Węglowodany
330 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
An apple a day...
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 godz. 10 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1 godz. 30 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Quark-Hefe-Kuchen
1 godz. 20 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min