Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Schokolade
- 250 g brauner Zucker
- 2 Eier
- 500 g Milch
- 400 g Mehl
- 1 ½ Pck. Backpulver
- ¼ TL Zimt
- 2 Dosen Aprikosen (à 850 g), abgetropft, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Quitten-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Kaffee-Kuppeltorte
10 Std.
Heidelbeerkuchen vom Blech
1 Std. 45 Min
Apfel-Grieß-Kuchen
3hod.
Kokos-Ananas-Kuchen
1 Std. 10 Min
Mirabellen-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Pflaumen-Käsekuchen
4u.
Apfel-Schmand-Torte
2 Std.
Badische Apfeltorte
1hod. 40min
Apfel-Sandkuchen
1 Std. 30 Min