Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Karamell-Gugelhupf
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten325 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bestäuben300 g
-
Walnüsse, ohne Schale170 g
-
Karamell-Bonbons, weich150 g
-
Äpfel, säuerlich geschält, entkernt, in Stücken300 g
-
Salz1 Prise
-
Zucker120 g
-
Eier5
-
Weinstein-Backpulver (20 g)1 Pck.
Guss
-
Karamell-Hartbonbons200 g
-
Wasser3 EL
-
Walnusshälften10
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
1585 kJ /
379 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gugelhupfe
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Früchtekuchen-Torte
7h
Mohn-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min
Himmlisches Manna
2h
Kloster-Cremetorte
12h
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4h
Apfel-Grieß-Kuchen
3h
Exoticstollen
14h 30min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5h
Aprikosengugelhupf
2h
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20min
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35min