Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Brokkoli, in kleine Röschen, Strunk geschält, in Stücken (2 cm)
- 10 g Olivenöl
- ½ TL Paprika rosenscharf
- 6 Prisen Salz
- 3 Prisen Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 700 g Wasser
- 1 Lorbeerblatt, frisch, mehrfach eingeschnitten
- 60 g Bulgur
- 60 g Katenschinken, gewürfelt (5 mm)
- 3 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1281 kJ / 519 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Linsen-Tomaten-Suppe
30 Min
Pilze mit Kichererbsen
9h
Tomatensuppe mit Bulgur
50 min
Ratatouille Suppe
30 Min
Gemüseeintopf Ägäis
50 min
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30 Min
Grüne Minestrone
30 Min
Minestrone mit Kichererbsen
13 Std.
Tomaten-Bulgur-Suppe mit Blumenkohl
45 Min
Rote Linsensuppe
40 Min
Auberginen-Chili
25 Min
Blumenkohl-Bohnen-Gemüse
40 Min