Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Dinkelmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 50 g Roggenmehl
- 1 ½ TL Salz
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 170 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Korianderkörner
- 5 Stängel Blattpetersilie, abgezupft
- 600 g Zwiebeln, geviertelt
- ¼ TL Cayenne-Pfeffer
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 125 g Schinkenwürfel
- 150 g Saure Sahne
- 2 Eier (Kl. M)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2320 kJ / 554 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerteigpizza mit Porree und Coppa
2h
Zwiebelkuchen
2h 15min
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Springerle
26h 20min
Wirsing-Dinnete
2h
Mediterrane Gemüsequiche
1 godz. 20 min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Dinnete
2h
Zwiebelkuchen
1 godz. 10 min
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1 godz. 10 min
Döppekooche
1 godz. 30 min
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1 godz. 45 min