Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lima (raspa e sumo)
- 10 fatias de bacon
- 15 g salsa, só as folhas
- 200 g abacate maduro
- 240 g iogurte natural
- 1 lima, só a raspa
- 200 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 821 kJ / 197 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de queijo
50 min
Sopa de beringela e pimento
40 min
Creme de cogumelos
20 min
Creme de couve-flor com pinhões
40 min
Sopa fria de tomate e pêssego
40 min
Dip de alcaparras e azeite
5 menit
Creme de chuchu e funcho
40 min
Creme de castanha e aipo
40 min
Creme de espargos com parmesão
30 min
Vichyssoise de espargos
40 min
Bife tártaro com emulsão de mostarda
50 min
Creme de espargos com rolinhos crocantes
1h 5min