Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 80 g queijo da Ilha
- 15 g salsa
- 130 g sêmola de milho
- 50 g farinha de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 5 g açúcar
- 100 g azeite
- 120 g crème-fraîche
- 2 ovos
- 1 malagueta vermelha cortada em rodelas
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 150 g milho cozido escorrido
- 100 g bacon fatiado cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 728.9 kJ / 174.2 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 392.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aveia no forno com chocolate negro e frutos vermelhos
30min
Frango com chocolate preto
35 Min
Rolo de carne de frango à italiana
2h
Quadrados de gelado de iogurte e morangos -TM5
Brak ocen
Salada coleslaw -TM5
10 min
Cuscuz mediterrânico
10 min
Bolo de amendoim
35 Min
Rolo de omelete com recheio de requeijão e hortelã
30min
Salada de cenoura ralada - TM6
10 min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1h
Bolo de abacaxi e coco
1h
Bolo de São Martinho
1h 20 min