Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sobras de pão
- 10 g salsa
- 35 g azeite
- 3 dentes de alho
- 400 g espinafres descongelados, bem espremidos
- 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 750 g alcatra cortada em lençol
- 50 g tomate seco
- 50 g queijo Roquefort cortado em pedaços
- Manteiga q.b. p/ selar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1602.3 kJ / 383 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 898.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango Tex-Mex e salada de quinoa
30min
Vitela asiática com grão e cuscuz
9 Std. 20 Min
Feijão-branco em molho de tomate, bacalhau a vapor e custard de laranja
55min
Buddha bowl com frango - TM6
1h
Empadão de atum
1h 10min
Ovos verdes de codorniz
1h 10min
Empanadas de frango
2h 30 min
Tarte de grão com recheio de cogumelos e beterraba
45min
Salteado de vitela com ananás e especiarias
8 godz. 30 min
Menu: Sopa de couve-flor com espinafres & Peixe com puré de abóbora
45min
Bolo de maçã húmido - TM6
2h
Empadão enrolado
1h 30min