Girelle al Rum e arancia

Girelle al Rum e arancia

4.2 81 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
16 pezzi

Składniki

Crema all'arancia
  • 60 g zucchero
  • 1 arancia la scorza (senza la parte bianca)
  • 300 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 30 g di amido di mais (maizena)
Impasto delle girelle
  • 210 g di latte intero
  • 120 g zucchero
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 325 g di farina manitoba
  • 325 g farina tipo 0
  • 100 g di burro a pezzi
  • 2 uova medie
  • 30 g di Rum
  • 1 pizzico di sale
  • 1250 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
  • 50 g di gocce di cioccolato fondente

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 23.1 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 1166.9 kJ / 278.9 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 42.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...