Blinis alla curcuma con pesce spada

Blinis alla curcuma con pesce spada

4.5 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
15 pezzi

Składniki

Marinatura
  • ½ cucchiaino di pepe bianco in grani
  • ½ limone la scorza e il succo
  • ½ arancia la scorza e il succo
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di carpaccio di pesce spada affumicato
Blinis
  • 250 g di latte intero
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 150 g farina tipo 0
  • 1 uovo tuorlo e albume separati
  • 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • burro q.b.
Terminare la preparazione
  • ½ arancia (opcjonalnie) preferibilmente biologica, le zeste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 5.1 g
Kalorie 439 kJ / 105 kcal
Tłuszcz 5.4 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...