Mug cake alla ricotta e mirtilli
TM5 TM6

Mug cake alla ricotta e mirtilli

3.3 (16 ocen)

Składniki

  • ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 80 g di zucchero
  • 150 g di farina tipo 00
  • 2 uova
  • 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 80 g di mirtilli freschi, lavati e asciugati
  • zucchero a velo (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 tazza
Kalorie
1201 kJ / 287 kcal
Białko
10.3 g
Węglowodany
52.2 g
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy