Mug cake alla ricotta e mirtilli

Mug cake alla ricotta e mirtilli

3.3 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 tazze

Składniki

  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 80 g zucchero
  • 150 g di farina tipo 00
  • 2 uova
  • 100 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 80 g di mirtilli freschi, lavati e asciugati
  • zucchero a velo (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tazza

Białko 10.3 g
Kalorie 1201 kJ / 287 kcal
Tłuszcz 5.6 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 52.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...