Blinis con carpaccio di tonno

Blinis con carpaccio di tonno

4.8 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
15 pezzi

Składniki

Marinatura
  • 1 lime il succo e la scorza
  • 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
  • 1 cucchiaino di zucchero di canna
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di carpaccio di tonno affumicato, a fette piccole (circa 10 g cad.)
Blinis
  • 250 g di latte intero
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 150 g di farina tipo 0
  • 1 uovo tuorlo e albume separati
  • 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
  • 1 pizzico di sale
  • burro q.b.
Terminare la preparazione
  • 200 g di formaggio fresco spalmabile
  • lime (opcjonalnie) le zeste, a piacere
  • pepe rosa in grani (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 154 kcal / 644 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...