Wersje kompatybilne
Mele cotogne al cardamomo con biscotti alle mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti
- 3 uova
- 80 g di zucchero grezzo
- 50 g di latte intero
- 100 g di farina di grano
- 250 g di farina di mandorle
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 100 g di mandorle pelate
Mele cotogne
- 400 g di acqua
- 250 g di vino dolce tipo Marsala
- 300 g di zucchero
- 6 semi di cardamomo tritati
- 4 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 4 pezzi di scorza di arancia, preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
- 800 g di mele cotogne sbucciate, a spicchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2627 kJ / 627 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di mele cotogne
1小时 10 分钟
Confettura di uva
50 分钟
Confettura di frutta mista al vino rosso
1小时 10 分钟
Polenta bianca morbida con sugo alle vongole
1h 55min
Confettura di uva e fiori di timo
2h 40min
Vellutata di zucca e mela cotogna
1h
Mostarda
36h 40min
Confettura di cachi
55 分钟
Mostarda di mele
1h
Fagioli alla veneta
1小时 30 分钟
Piselli al naturale
1 godz. 40 min
Fave in umido
1h