Mele cotogne al cardamomo con biscotti alle mandorle

Mele cotogne al cardamomo con biscotti alle mandorle

4.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Biscotti
  • 3 uova
  • 80 g di zucchero grezzo
  • 50 g di latte intero
  • 100 g di farina di grano
  • 250 g di farina di mandorle
    250 g di farina di castagne
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
  • 100 g di mandorle pelate
Mele cotogne
  • 400 g di acqua
  • 250 g di vino dolce tipo Marsala
  • 300 g zucchero
  • 6 semi di cardamomo tritati
  • 4 pezzi di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
  • 4 pezzi di scorza di arancia preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
  • 800 g di mele cotogne sbucciate, a spicchi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14 g
Kalorie 2627 kJ / 627 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 12 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...