Wersje kompatybilne
Magret de pato con salsa de soja y mirin (HESTAN CUE)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 1 trozo de jengibre fresco (aprox. 1 cm)
- 100 g de zumo de naranja
- 25 g de miel
- 10 g de salsa de soja
- 3 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de maicena
- 75 g de agua
- 25 g de mirin
- 2 magrets de pato con piel sin hueso (de 1,5 a 3,5 cm de grosor)
- 2 pellizcos de sal
- 1 ramita de tomillo fresco
-
2
pellizcos de flor de sal
lub 2 pellizcos sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2053 kJ / 491 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 573.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad thai de langostinos
30 dk
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1 godz. 10 min
Ceviche de pulpo
10 min
Mejillones en curry blanco - Sri Lanka
30 dk
Rodaballo asado a la mediterránea
50min
Mero asado con carabineros y ragú de setas
40min
Magret de pato con salsa de cerezas
45 dk
Rape al estilo de Lekeitio
40min
Vieiras con salsa de curry y azafrán
15 min
Tataki de atún
30 dk
Pato Pekín - China
1sa 30 dk
Rape en salsa de puerros al azafrán
40min