Sopa de albóndigas y garbanzos

Sopa de albóndigas y garbanzos

4.2 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 50 g de queso parmesano en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cucharadita de orégano seco
  • 300 g de carne picada de pavo
  • 1 huevo
  • 40 g de tomate concentrado
  • 2 cucharadas de pan rallado
  • 1 cucharadita de sal
  • 3 - 4 pellizcos de pimienta molida
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 20 g de aceite de oliva
  • 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
  • 700 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de pollo
  • 1 - 2 pellizcos de cayena molida (opcjonalnie)
  • 50 g de kale en trozos
  • 1 limón (opcjonalnie) en gajos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1.2 mg
Białko 32.8 g
Kalorie 2155 kJ / 515 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...