Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pamplemousses non traités
- 185 g de sucre en poudre
- 1 orange non traitée
- 600 g d'ananas frais, coupé en dés
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 250 g de farine de blé
- 125 g de beurre doux, froid, coupé en morceaux et un peu pour le cadre
- ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
- 1 œuf
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2255 kJ / 539.5 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 80.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits fours aux amandes
30min
Nids de Pâques meringués
3h 20min
Truffes à la liqueur d'amande
1h
Gâteau de crêpes aux foies de volaille
1h 50 min.
Roulé de poisson
3u. 15min
Biscuit et son bavarois aux fruits d'été
2h
Eclairs de printemps à la verveine
24h
Kouign-amann aux pommes et myrtilles
24h
Flan pomme-coco
55min
Petits bonshommes aux épices
1h
Étoiles de Noël apéro
40min
Quindim (flan coco brésilien)
3 Std.