Jabłka w karmelu

Jabłka w karmelu

3.2 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk

Składniki

  • jabłek, czerwonych małych
    8
Gorąca kąpiel wodna
  • wody
    1000 g
Karmel
  • cukru
    300 g
  • wody do Mycia Wstępnego
    1000 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • barwnika spożywczego, czerwonego (opcjonalnie)
    ⅛ łyżeczki
  • octu do Mycia Wstępnego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 206 kcal / 761 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...