![Jabłka w karmelu Jabłka w karmelu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/849A7241-7178-4360-99E4-47E183FB1125/Derivates/797B1CBE-88E0-4032-BBBF-5C02D094261E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 jabłek, czerwonych, małych
Gorąca kąpiel wodna
- 1000 g wody
Karmel
- 300 g cukru
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ⅛ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego (opcjonalnie)
- 1 łyżka octu, do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 761 kJ / 206 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 3 mg
Alternatywne przepisy
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 Std. 25 Min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2h 45min
Tort z niespodzianką
12 Std.
Czekoladki z orzechami
1 Std. 30 Min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 Std. 45 Min
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1 godz. 15 min
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 Min
Trufle nietoperze z dynią
2h 30min
Eliksir wiedźmy
10min
Bezowe duszki
3 Std.
Domowe lizaki
40 Min
Hot dogi pieski
40 Min