Jabłka w karmelu

Jabłka w karmelu

3.3 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk

Składniki

  • 8 jabłek, czerwonych małych
Gorąca kąpiel wodna
  • 1000 g wody
Karmel
  • 300 g cukru
  • 1000 g wody do Mycia Wstępnego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ⅛ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego (opcjonalnie)
  • 1 łyżka octu do Mycia Wstępnego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 206 kcal / 761 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...