
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 jabłek, czerwonych małych
Gorąca kąpiel wodna
- 1000 g wody
Karmel
- 300 g cukru
- 1000 g wody do Mycia Wstępnego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ⅛ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego (opcjonalnie)
- 1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 206 kcal / 761 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Węglowodany
- 51 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 3 mg