Urządzenia i Akcesoria
Jabłka w karmelu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk
Składniki
-
8 jabłek, czerwonych małych
Gorąca kąpiel wodna
-
1000 g wody
Karmel
-
300 g cukru
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
⅛ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego (opcjonalnie)
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
3 mg
Białko
1 g
Kalorie
761 kJ /
206 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 godz.
Tort z niespodzianką
12 godz.
Granita truskawkowa
15 min
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Domowe lizaki
40 min
Bezowe duszki
3 godz.
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Makaroniki malinowe
1 godz. 20 min
Churros z sosem czekoladowym
45 min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min
Karmelowe toffi
2 godz.