Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Apfel, entkernt, geviertelt
- 100 g rote Zwiebeln, geviertelt
- 50 g Cornichons, halbiert
- 2 Stängel Dill, abgezupft
- 1 TL Senf
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 150 g Mayonnaise
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 200 g Matjesfilets, in Stücken (2 cm)
- 200 g Eisbergsalat, in Streifen (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 197 kJ / 472 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes-Katersalat
55min
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40min
Matjes-Salat mit Pflaumendressing
45min
Matjes mit Radieschensalat
50min
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15min
Glückstädter Matjestopf
3 Std. 30 Min
Matjesstulle mit Kressedip
2 Std. 40 Min
Heringsstipp mit Drillingen
1h
Den Helder (Matjes-Tatar)
35min
Geflügelsalat mit Chicorée
50min
Radieschen-Gurken-Salat mit Räucherlachs
40min
Brot mit Rote Bete und Hering (Smørrebrød)
50min