![Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B40AEB8E-DE66-4CAD-B46B-A7C3E645B4E8/Derivates/744743db-589d-4666-920a-cb3cc5df1e43.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Apfel, entkernt, geviertelt
- 100 g rote Zwiebeln, geviertelt
- 50 g Cornichons, halbiert
- 2 Stängel Dill, abgezupft
- 1 TL Senf
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 150 g Mayonnaise
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 200 g Matjesfilets, in Stücken (2 cm)
- 200 g Eisbergsalat, in Streifen (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 197 kJ / 472 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes-Salat mit Pflaumendressing
45min
Matjesfilets in Rotweinsud
12j
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40min
Matjes-Katersalat
55 Min
Brot mit Rote Bete und Hering (Smørrebrød)
50min
Rote-Bete-Salat
1 Std. 15 Min
Glückstädter Matjestopf
3 Std. 30 Min
Blitz-Stulle
10 min
Rheinischer Wurstsalat
1 Std. 15 Min
Matjes mit Radieschensalat
50min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20min
Heringsstipp mit Drillingen
1j