Wersje kompatybilne
Bruschetta de tahini e salsa com parmesão vegan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesão vegan
- 25 g amêndoa s/ pele
- 25 g caju
- ½ c. chá de levedura de cerveja
- ¼ c. chá de sal
- ¼ c. chá de alho em pó
Bruschettas
- 8 fatias de pão alentejano finas
- 100 g sementes de sésamo
- 1 dente de alho
- 20 g salsa, só as folhas
- ½ c. chá de sal
- 60 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de lentilhas picante com seitan
35 min
Millet com legumes e molho tahini
45 min
Cheesecake de cereja vegan
5 Std.
Risoto de cevada perolada, agrião e espargos
1h 15 min
Húmus
10 min
Caril de couve-flor
35 min
One pot de quinoa
40 min
Dal makhani - Lentilhas com manteiga
8 Std. 50 Min
Piza de alho assado com brócolos e mozarela
1h 25 min
Hambúrgueres de noz e feijão
1h 45 min
Salada de quinoa com bimis e molho tahini
25 min
Húmus de tomate seco com crackers
1h 15 min