Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 pommes à cuire (180 g chacune env.)
- 130 g de beurre ramolli, en morceaux, et plus pour graisser le moule
- 3 oeufs
- 150 g de sucre en poudre
- 30 g de brandy (opcjonalnie)
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
- du sucre glace (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceaux
- Kalorie
- 1492 kJ / 356 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Purée de pomme de terre
50 menit
Sauce béchamel
15min
Quiche lorraine
50 menit
Gâteau marbré
2j 10 menit
Gâteau au citron
2j
Mousse au chocolat
3h 20 min
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Gratin de chou-fleur
55 Min
Cookies aux pépites de chocolat
50 menit
Brownies
50 menit
Soupe au potiron
35 Min
Gâteau au chocolat
45 Min