Tarte meringuée au citron

Tarte meringuée au citron

4.6 72 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 tranches

Składniki

Pâte
  • 100 g de sucre
  • 30 g d'amandes
  • 200 g beurre, non salé (du lait de vache) en morceaux, et un peu pour le moule
  • 340 g de farine
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café de sucre vanillé, maison
    ½ c. à café d'extrait de vanille, naturel
Crème au citron
  • 150 g de sucre
  • zeste de citron de 3 à 5 citrons, non-traités
  • 1 œuf
  • 4 jaunes d'œufs
  • 130 g de jus de citron de 3 à 5 citrons
  • 100 g beurre, non salé (du lait de vache) en morceaux
Meringue
  • 160 g de sucre
  • 4 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 tranche

Białko 8 g
Kalorie 2178 kJ / 521 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...