Tarte meringuée au citron

Tarte meringuée au citron

4.6 58 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 tranches

Składniki

Pâte
  • de sucre
    100 g
  • d'amandes
    30 g
  • beurre, non salé (du lait de vache) en morceaux, et un peu pour le moule
    200 g
  • de farine
    340 g
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre vanillé, maison
    1 c. à café
    ½ c. à café d'extrait de vanille naturel
Crème au citron
  • de sucre
    150 g
  • zeste de citron de 3 à 5 citrons, non-traités
  • œuf
    1
  • jaunes d'œufs
    4
  • de jus de citron de 3 à 5 citrons
    130 g
  • beurre, non salé (du lait de vache) en morceaux
    100 g
Meringue
  • de sucre
    160 g
  • blancs d'œufs
    4
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 521 kcal / 2178 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...