![Pain au lait Pain au lait](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61D48079-4A9F-4BB3-B908-8A9E9268F366/Derivates/9DAF570A-149A-4CF3-AE35-1F864F3541F4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 50 g de beurre, en morceaux, et plus pour le saladier
-
20
g de levure fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure déshydratée (8 g) - 20 - 60 g de sucre en poudre
- 550 g de farine à pain
- 1 ½ c. à café rase de sel
- 1 oeuf, légèrement battu, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15min
Shortbread caramel au beurre salé
2h 25min
Meringues fantômes
12sa 25 dk
Glace à la vanille
12 Std.
Biscuits au beurre
50 Min
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Pâtes fraîches
1h
Pâte feuilletée express
2 Std.
Cookies aux pépites de chocolat
50 Min
Pain de mie
3 Std.
Baguette
3 Std. 45 Min
Pain aux cinq graines
50 Min