Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 50 g de beurre, en morceaux, et plus pour le saladier
-
20
g de levure fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure déshydratée (8 g) - 20 - 60 g de sucre en poudre
- 550 g de farine à pain
- 1 ½ c. à café rase de sel
- 1 oeuf, légèrement battu, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie
3h
Ciabattines
3h 30min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Mousse glacée aux fruits rouges
10 min
Baguette
3 godz. 45 min
Mayonnaise
5 min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Pâte feuilletée express
2h
Pâtes fraîches
1h
Pain aux cinq graines
50min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min
Pâte de base pour pain
24 Std. 5 Min