Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de aceite para freír
- 150 g de garbanzos secos
- 150 g de harina
- 5 ramitas de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla en trozos
- 300 g de migas de bacalao remojadas y desaladas (sin piel ni espinas)
- 300 g de agua muy fría
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 2 huevos
- 60 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1341 kJ / 320 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 57.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosada al vapor con almejas y salsa de verduras
25 min
Bacalao dorado
25 min
Salmorejo
10min
Salmorejo para dos
45 min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 min
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50 min
Mero en amarillo
45 min
Albóndigas en salsa de almendras
50 min
Tortillitas de camarones (sin gluten)
50 min
Pestiños andaluces
1h
Tocino de cielo
4h 30min
Flan de turrón
3h 40min