Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de aceite para freír
- 150 g de garbanzos secos
- 150 g de harina
- 5 ramitas de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla en trozos
- 300 g de migas de bacalao remojadas y desaladas (sin piel ni espinas)
- 300 g de agua muy fría
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 2 huevos
- 60 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1341 kJ / 320 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 57.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de almendras
50 Min
Gazpachuelo
35 min
Pestiños andaluces
1h
Albóndigas de sepia y jamón
1h
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50 Min
Buñuelos de bacalao especiados
1h
Salmorejo para dos
45min
Atún en manteca (Andalucía)
3 Std.
Croquetas de cocido madrileño
9h 15min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 min
Porra antequerana
1h 10 min
Salmorejo
10min