Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Morcilla de berenjena
- 400 g de berenjenas lavada (sin pelar y en trozos)
-
200
g de cebolleta en trozos
lub 200 g de cebolla en trozos - 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de piñones
- 1 cucharada de orégano seco
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharadita de sal
Montaje
-
4
hojas de masa filo
lub 4 hojas de pasta brick - 100 g de mantequilla clarificada fundida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 327 kJ / 78 kcal
- Białko
- 0.45 g
- Węglowodany
- 4.25 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Imam bayildi (Berenjenas rellenas) - Turquía
1u.
Turrón de foie, cebolla frita y mango
3h 15min
Tostas de sobrasada vegana
30min
Coca de verduras
40min
Crujientes de espinacas con roquefort
25min
Alcachofas a la cerveza
45min
Masa para cocas
1u.
Mandonguilles de abadejo
1u.
Moussaka griega
1h 5min
Pan de Calatrava al vapor
1h 15min
Monas de Pascua
2 Std. 40 Min
Hojaldres con berenjena
40min